Loader Loading......

EN

CONTAINER STACK PAVILION

DONGSHAN, TAIYUAN, SHANXI

2015

Shipping containers stacked and shifted in plan and layered in elevation maximize rooftop views and shaded public areas on the ground at the Container Stack Pavilion. A 7.5 meter cantilevered box is the point of entrance to the building’s upper level roof, while the pavilion itself seems to extend out toward bordering streets, showcasing its interior activities.

The ends of each container are capped with full height windows, allowing sightlines throughout the entire building. Inside, a double height central atrium is carved out where the two levels of shipping containers overlap. The Container Stack Pavilion is a temporary structure that can be disassembled and moved to other locations.

CONTAINER STACK PAVILION

Client:Eastern Heights Real Estate Co. Ltd.

Location:DONGSHAN, TAIYUAN, SHANXI

Date of Completion: Sep 2015

Principal:He Zhe, James Shen, Zang Feng

Project Team:Zhang Minghui, Amy Song, Zhang Zhen

Photographer:People’s Architecture Office